Bij een hevig onweer donderdagavond sloeg de bliksem in Herentals in op woningen aan Oude Dreef en de Scheppersstraat. In Olen Centrum stond een deel van de Bulestraat blank. De Kempenstraat in Kasterlee kreeg hetzelfde scenario.


Het stevig onweer dat over ons land trok, veroorzaakte in Herentals overlast. De bliksem sloeg in op woningen aan Oude Dreef in Noorderwijk en de Scheppersstraat in Herentals. Er ontstond geen brand. Wel is er in de woning in Noorderwijk schade binnen de woning.  In een pak hoger gelegen woningen in de Kapittelbossen en Wijngaard viel de elektriciteit uit.



Op de rotonde aan het station-Wuytsbergen viel een zware tak van een boom. Die versperde een deel van de weg. Brandweer Herentals moest de tak in stukken zagen.

Beperkte wateroverlast was er aan de Koulaak en op de E313 Herentals-Industrie.

Spoorovergang Poederleeseweg blokkeert andermaal
Na een blikseminslag op de overweg aan de Poederleeseweg ging die in alarm en bleef gesloten. De spoorwegpolitie kwam ter plaatse. De treinen op de lijnen Antwerpen-Neerpelt en Turnhout-Brussel liepen vertraging op tot 30 minuten omdat ze de spooroverweg traag moesten voorbijrijden.

Foto E313 Herentals Industrie onder water / archief Nnieuws.